Isztambulért, a török kultúráért és emberekért való rajongásunk 8 éve, egy török sorozatnak köszönhetően kezdődött. Ritkán néztünk sorozatokat, így szinte csoda, hogy az EZEL-be mégis belekukkantottunk, és ott is ragadtunk… Szerelem volt mindnyájunknál, kinél első, kinél többszöri látásra… Azóta persze számtalan török sorozatot néztünk meg és nézünk jelenleg is, mert valahogy az életünk része lett minden, ami török.

Isztambuli utazások, rólunk

Túlzásnak tűnhet azt állítani, hogy a török filmgyártás megváltoztatta az életünket, mégis van ennek némi valóság alapja. Alaposan megismertünk egy olyan kultúrát, amiről korábban alig-alig tudtunk valamit, most pedig minden isztambuli utazásnál az az érzésünk, mintha haza mennénk. Fontos és tartós barátságokkal lettünk gazdagabbak,mely barátoknak köszönhetően bepillantást nyerhettünk a török emberek hétköznapi, családi életébe is. Tekintve, hogy mindig hosszú időt töltünk Isztambulban, a város turisták által nem látogatott szegleteit is megismerhettük.

Megkerestünk több száz forgatási helyszínt, és mivel látjuk, hogy erre bizony mások is kíváncsiak, blogunk egyik fő témája, hogy ezeken a helyszíneken keresztül mutassuk be Isztambult. Nem csak a klasszikus, sokak által ismert nevezetességekről szeretnénk írni. Arra törekszünk, hogy Isztambulnak, a török kultúrának és a hétköznapi életnek azokat a részeit is megmutassuk, amelyeket utazásaink során magunk tapasztaltunk.

Szívesen segítünk azoknak, akik először utaznak Isztambulba, vagy akár többször voltak már, de jól jönne egy kis segítség, hogy kiismerjék magukat ebben a közel 20 milliós metropoliszban.

Tudtad, hogy Isztambul akkora, mint  Budapest-Székesfehérvár távolsága? Lássuk be, nem egy négy utcás falucskáról beszélünk, nem csoda, ha komoly segítség nélkül a turisták csak a belvárosba mernek elindulni. Így azonban szinte semmit, vagy csak alig valamit ismernek meg ebből a sokszínű, izgalmas, számtalan különlegességet rejtő városból és kimaradnak a török emberek valódi életéből.

Mindabban, amiben nekünk, neked is részed lehet. Keress minket bátran ha kérdésed van!

E-mail címünk:   hello@isztambuliutazasok.hu

Blogunkat folyamatosan frissítjük, kérd INGYENES Online Magazinunkat itt, hogy ne maradj le semmiről!