Kuzguncukban az ázsiai oldal legbájosabb kerülete. Színes, nyüzsgő, izgalmas, tündéri, impulzív, vidám, egyszerűen szerelem ez a városrész, amit egyetlen isztambuli utunkkor sem hagyunk ki. Ez a kicsike halászfalu évszázadokon keresztül a többnemzetiségű kisebbségeknek adott és ad otthont mind a mai napig. Hangulatán érezni is ezt a sokszínűséget, az egész atmoszféra olyan, mint egy hatalmas multikulti közösségi tér.

Kuzguncuk főutcájának kellős közepén, egy több szintes, régi Rumi fa épület rejti kedvenc éttermünket, a Zahir Art Cafet. A lakóházból kialakított étteremben meghagyták a külön szobákat, a tereket nem nyitották egybe, ezáltal meghitt családi és baráti vacsoráknak kiváló helyet nyújtanak.

Isztambuli utazások éttermek, Zahir Art Cafe

Isztambuli utazások éttermek, Zahir Art Cafe

Szolid, mégis részlet gazdag, vidám berendezésre, kedves pincérekre, sokféle-remek ételre számíthat, aki betér ide.  Az emeletről és a felső szinti teraszról rálátni Kuzguncuk főutcájára, valamint a szemben lévő Rumi Ortodox templomra is. Kínálatukban megtaláljuk az oszmán, a tradicionális és modern török konyha remekeit.

Isztambuli utazások éttermek, Zahir Art Cafe

Isztambuli utazások éttermek, Zahir Art Cafe

Ott jártunkkor kellemesen fűszeres frissen készült ételeket kaptunk. Kedvesen és gyorsan szolgáltak ki minket, pedig elég népes csoportot alkottunk. Az étterem híres a három féle húsból, friss zöldségekből készülő Sultan Sofrasi –járól. Kíváló kínálatuk van reggelire kínált ételeikből is, mint a különböző börekek és tojásételek.

Isztambuli utazások éttermek, Zahir Art Cafe

Isztambuli utazások éttermek, Zahir Art Cafe

Tea, kávé, forró csokoládé, választékuk egyedülálló és kérhetünk két féle salep-et is.  Az italok közül külön figyelmet érdemel a Zahir Osmanlı şerbet, mely különféle vörös gyümölcsökből készül. Kihagyhatatlan!

Mindenkinek jó szívvel ajánljuk a Zahir Art Cafe-t aki házias, ízletes, közepes árfekvésű ételekre vágyik.

szeretnél időben értesülni blogbejegyzéseinkről és induló utazásainkról?

Iratkozz fel értesítőnkre és ajándékba elküldjük Neked az Isztambuli utazások mini utazási kalauzát!

Feliratkozás után egy levelet fogsz kapni, amely a mini kalauz elérési útvonalát és a megnyitási jelszavát fogja tartalmazni.

Kérlek, ellenőrizd a beérkező leveleid, valamint a spam és a promóciós mappát is!

Ha nem kapod meg a levelet, írj nekünk az istanbuliutazasok@gmail.com címre.

* kötelező kitölteni
Jártál már Isztambulban?
Tervezel mostanában utazást Isztambulba?
Adatvédelem *
Értesítő újdonságokról