A Molla Aşkı Terasz családi kávézó és étterem Balat-ban található, közel a híres Kariye Múzeumhoz és a történelmi városfalhoz. Szegényebb kerülete ez Isztambulnak, ahova turista szinte soha nem téved. Aki viszont kíváncsi a szegényebb rétegek hétköznapi, autentikus életére is, annak mindenképpen érdemes Isztambulnak ezt a kerületét is bebarangolnia.

Isztambuli utazások, éttermek - Molla Aşkı Kültür Parkı – Balat

Isztambuli utazások, éttermek – Molla Aşkı Kültür Parkı – Balat

A kávézót korábban inkább csak a helyiek látogatták, de miután 2009-ben az EZEL című sorozat híressé tette, azóta egyre szélesebb rétegek barangolnak el erre a rejtett helyre.

Az étterem különlegessége a hatalmas teakertje és a csodálatos panoráma, mely az Aranyszarv-öbölre és környezetére nyílik. Tiszta időben ellátni az ázsiai partokig. Látható a Haydarpasa vasútállomás, a Selimiye laktanya, jobbra a Topkapı Palota, balra Beyoğlu és a Galata Torony. Közelebb pedig a Balat-ban lévő Római iskola, a Bolgár templom, a Yavuz Selim Khan Mecset és a Zsinagóga.

Isztambuli utazások, éttermek - Molla Aşkı Kültür Parkı – Balat

Isztambuli utazások, éttermek – Molla Aşkı Kültür Parkı – Balat

Az egész teakert olyan, mintha egy színházi díszletben lennénk. Kis szobrok, régi varrógép, amfora, veterán autó, kis, színes faházikók, melyeket ki lehet bérelni. Élő nyulak, libák, tyúkok, akik a friss tojást adják… Elragadó hely, ne hagyjátok ki!

szeretnél időben értesülni blogbejegyzéseinkről és induló utazásainkról?

Iratkozz fel értesítőnkre és ajándékba elküldjük Neked az Isztambuli utazások mini utazási kalauzát!

Feliratkozás után egy levelet fogsz kapni, amely a mini kalauz elérési útvonalát és a megnyitási jelszavát fogja tartalmazni.

Kérlek, ellenőrizd a beérkező leveleid, valamint a spam és a promóciós mappát is!

Ha nem kapod meg a levelet, írj nekünk az istanbuliutazasok@gmail.com címre.

* kötelező kitölteni
Jártál már Isztambulban?
Tervezel mostanában utazást Isztambulba?
Adatvédelem *
Értesítő újdonságokról