Nyári időszakban sokan kéritek, hogy ajánljunk nektek Isztambulban strandolási lehetőséget. Összegyűjtöttünk néhányat, valamint a jelenlegi, 2023. évi nyári szezon belépő árait is beleírtuk.

Isztambul európai oldalán lévő strandok

Isztambul európai oldalán, a Fekete-tenger felé található Kilyos, mely Isztambul leghosszabb és legtisztább tengerpartja címet viseli. Ezen a partszakaszon számos strand található, amelyekre belépődíj fizetésével lehet belépni. Az úszás, napozás és étkezés mellett ezeken a strandokon vízi sportolási lehetőségeket is kínálnak. Az alábbi lista tartalmazza a legnépszerűbb strandokat, valamint az aktuális belépődíjakat.

TIRMATA STRAND

A strand 5000 fő befogadására alkalmas, parkolójában 3000 gépkocsi hellyel, széles területtel. Családi koncepciós kialakítása miatt kisgyerekes családoknak is ideális hely. Éttermi árai kedvezőbbek, mint a környék többi strandjaié. A Tırmata Beach jelenlegi belépődíja hétköznap 190 TL készpénz / bankkártya 240 TL, hétvégén készpénz 290 TL / bankkártya 360 TL. Egy gyermek 0-6 éves korig ingyenes, 7-12 éves korig 50% kedvezmény. Az ár tartalmazza a napozóágyakat, napernyőket, zuhanyzókat, WC-t és a parkolót.

Cím: Kumköy, Kilyos Cd. No:60, 34450 Sariyer/Isztambul

MILLION STRAND (RÉGI BABILON KILYOS)
A Million Beach néven működő strand széles füves területen fekszik. Partszakasza tiszta, színes párnás kiülős részén egész napos kellemes zene szól és különféle sport tevékenységekre is van lehetőség.
Étterem része délelőttönként reggeliző helyként, napközben és esténként halétteremként működik. Kikapcsolódásként társasjátékok, sakk, lego, foci, röplabda is rendelkezésre áll. A Milyos Beachre a belépő hétköznap 200 TL, hétvégén 250 TL, a 8 év feletti gyermekek teljes árat fizetnek, míg a 0-8 évesek ingyen bemehetnek. Az ár tartalmazza a napozóágyakat, napernyőket, zuhanyzókat, WC-t és a parkolót.

Cím: Demirci, Kilyos Cd. No:11, 34450 Sariyer/Isztambul

A HERCEG SZIGETEK STRANDJA

BÜYÜKADA – BELTUR STRAND

A szigetek csodálatos természetének és atmoszférájának szépsége, amely kiragadja az embert Isztambul káoszából, felbecsülhetetlen. A Beltur Büyükadán megnyílt 500 fős strandja költséghatékony választás. Ingyenes hajójárattal lehet átjutni Büyükadára Bostancıból és Kartalból egyaránt. Tekintve, hogy önkormányzati üzemeltetésről van szó, a strandon az éttermi árak is nagyon kedvezőek.

A strand belépő hétköznap 200 tl, hétvégén pedig 400 tl.

BÜYÜKADA – YÖRÜKALI STRAND

A Büyükada mólónál a kompról leszállva a móló melletti ingyenes hajójárattal 20 perc alatt elérhető a Yörük Ali Beach. Belépődíja hétköznap és szombaton 250 ₺, vasárnap és ünnepnapokon 350 ₺. Ez az ár tartalmazza a napozóágyakat, matracokat, napernyőket, dohányzóasztalokat, széfeket, zuhanyzókat, öltözőket, wi-fit és strandhasználatot. 0-6 éves korig ingyenes. 7-12 éves korig 50% kedvezmény.

A Yörükali Beach homokos partszakasz, ezért kifejezetten előnyös gyermekes családok számára. Az ugróplatformot és a mini csúszdát különösen szeretik a gyerekek. A strandra kintről is be lehet vinni ételt, de a strandon kávézóval is rendelkezik.

Cím: Nizam Mahallesi, Yörükali Mevkii Büyükada / Isztambul

HEYBELIADA – ADA BEACH CLUB

Az Ada Beach Club a Çam Harbour-öbölben található, Heybeliada egyedülálló fenyőerdőivel körülvéve. Miután Kabataşból, Bostancıból, Kadıköyből vagy Kartalból komppal megérkezünk Heybeliadára, a móló mellett ingyenes hajókkal lehet átmenni a Çam Liman-öbölbe, ahol az Ada Beach Club található.

Hétköznaponként a belépő 300 TL/fő, hétvégén és ünnepnapokon 400 TL/fő, 0-10 éves korig nem kell fizetni. A belépődíj tartalmazza a napozóágyakat, napernyőket, zuhanyzókat, WC-ket, öltözőket és a minigolfot.

Cím: Çamlık Mevki, 34973 Heybeliada/Isztambul

Isztambul ázsiai oldalán lévő strandok

CADDEBOSTAN ÉS SUADİYE STRANDJAI

Kadıköy önkormányzata három nyilvános strandot üzemeltet, amelyek közül az egyik fizetős. A Suadiye Beach-et partja szebb és rendezettebb, mint a Caddebostan part, melyet általában a régió lakói kedvelnek.

Mindhárom Caddebostan strandon vannak napozóágyak, napernyők, öltözőkabinok, zuhanyzók, mosdók és mentőtornyok. A homokos strandok gyermekes családok számára is alkalmasak.
Nagy előnyt jelent, hogy a strand mögött széles zöldterületek vannak, ahol a fák árnyékában lehet piknikezni. A Big Club területén lévő Caddebostan Beach belépődíja személyenként 40 TL, diákoknak pedig 18 TL, gyermekeknek 7 éves korig ingyenes. A napernyők és napágyak bérlését a belépő tartalmazza. A Caddebostan Beach 2 és a Caddebostan Beach 3-ra a belépés ingyenes. Napágyak és napernyők darabonként 18 TL-ért bérelhetők. A fizetés Isztambul kártyával történik.

Korábban írtunk már strand ajánlót, ezt itt olvashatjátok:

Isztambuli strandok

szeretnél időben értesülni blogbejegyzéseinkről és induló utazásainkról?

Iratkozz fel értesítőnkre és ajándékba elküldjük Neked az Isztambuli utazások mini utazási kalauzát!

Feliratkozás után egy levelet fogsz kapni, amely a mini kalauz elérési útvonalát és a megnyitási jelszavát fogja tartalmazni.

Kérlek, ellenőrizd a beérkező leveleid, valamint a spam és a promóciós mappát is!

Ha nem kapod meg a levelet, írj nekünk az istanbuliutazasok@gmail.com címre.

* kötelező kitölteni
Jártál már Isztambulban?
Tervezel mostanában utazást Isztambulba?
Adatvédelem *
Értesítő újdonságokról