Bár Isztambulban rengeteg a látnivaló, annyi, hogy első utazáskor biztosan nem lehet bejárni még a fontosabb nevezetességeket, kerületeket sem, nyári időszakban mégis érdemes egy napot strandolásre, pihenésre szánni. Egy isztambuli utazás persze főként klasszikusan városnézős program, kevesen is gondolnak rá tengerparti nyaralóhelyként, de ha egyik nap a pancsolást is betervezzük a programba, máris megvan a tengerparti nyaralás feelingje is. Isztambulban a nyár meglehetősen forró tud lenni, ezért természetes, ha egy kis felfrissülésre, hűsítő vízre vágyunk a nyaralásunk során.

isztambuli-utazasok-strandok

Isztambuli strand

Gyakran kérdezitek, hogy hol lehet Isztambulban fürdeni, milyen strandok, partszakaszok vannak, ahol lehet kicsit hódolni a tengerben fürdőzés élvezetének? Most két, könnyen megközelíthető, a Márvány tenger partján lévő isztambuli strandot fogunk ajánlani nektek, ahova könnyű eljutni, és mi is kipróbáltuk őket.

FLORYA PLAJI

Mióta teljes szakaszon közlekedik MARMARAY, már nagyon könnyű erre a homokos tengerparti strandra eljutni. Igazi családbarát, elzárt partszakasz, sok nyugággyal és napernyővel. A víz a parttól kb. 5 méterig gyerekkel pancsolásra is alkalmas, utána pedig fokozatosan mélyül az első bójáig. Öltöző fülkék vannak a parton, ahol át lehet öltözni, valamint sok külső zuhanyzó. A büfé normál áron dolgozik, vizet, üdítőt, tost szendvicset, és persze köftét is árulnak. Sok asztal van, ahol kényelmesen lehet enni. A strand belépő 25 TL (kb. 1.200 Ft). Záróra 18 órakor.

Isztambuli strandok: Florya Plaji

Tipp: Ha az egész napos aktív pihenést levezetnénk egy klassz programmal, a strandhoz közel van a Florya Aquarium, Istanbul hatalmas akváriuma, amit szintén érdemes megnézni.

Közlekedés: A MARMARAY-ra HALKALI irányába kell felszállni, majd a FLORYA megállónál leszállni. Átmenni a túloldalra, ahol szemben lesz a Florya Plaji bejárata.

ADALAR / KINALIADA SZIGETÉNEK STRANDJA

A másik strand, amit érdemes felkeresni, KINALIADA szigetén van. Eminönüből indulnak a városi hajók ADALAR-ra, vagyis a Herceg Szigetekre. Körülbelül egy órás hajóút után juthatunk el az első szigetre, KINALIADA-ra, ahol klassz strand is működik a nyári időszakban. Napernyőt és nyugágyat kapunk a belépő áráért, öltözőre és zuhanyzási lehetőségre azonban ne számítsunk. A partot körülvevő utcákban rengeteg kis étteremben kínálatából lehet választani, kávézók és cukrászdák is bőven vannak. Ha egy kis kirándulást is tennénk a fürdőzést megszakítva, KINALIADA szigetét is érdemes egy kisebb sétát tenni. Igazán jó program, ha kicsit el akarunk szakadni az isztambuli nyüzsgéstől, felfrissülnénk a tengerben.

isztambuli-utazasok-strandok-03

Isztambuli strand: KINALIADA

Tipp: A napi programot érdemes úgy összeállítani, hogy Eminönüből először elmenni Büyükadáig, ott egy sétát tenni, és az egyik visszafelé jövő hajóval kiszállni KINALIADA-n strandolni. Adalar egyébként is kedvelt úticélja azoknak, akik kicsit elszakadnának az isztambuli tömegtől. A szigetek közül a legnépszerűbb Büyükada, ahol friss levegőn, fehér csipkés faházak között tehetünk egy jó nagy sétát.

szeretnél időben értesülni blogbejegyzéseinkről és induló utazásainkról?

Iratkozz fel értesítőnkre és ajándékba elküldjük Neked az Isztambuli utazások mini utazási kalauzát!

Feliratkozás után egy levelet fogsz kapni, amely a mini kalauz elérési útvonalát és a megnyitási jelszavát fogja tartalmazni.

Kérlek, ellenőrizd a beérkező leveleid, valamint a spam és a promóciós mappát is!

Ha nem kapod meg a levelet, írj nekünk az istanbuliutazasok@gmail.com címre.

* kötelező kitölteni
Jártál már Isztambulban?
Tervezel mostanában utazást Isztambulba?
Adatvédelem *
Értesítő újdonságokról