Etiler Isztambul európai oldalán van, közel az óriási felhőkarcolóiról ismert Levent-hez.

isztambuli-utazasok-etiler

Utcakép Etilerben

A környék híres és kedvelt kávézóiról, pub-jairól, éjszakai klubjairól, éttermeiről, fitness központjairól, fodrász üzleteiről, divatüzleteiről és bevásárlóközpontjairól, mint például az AKMERKEZ.

isztambuli-utazasok-etiler

Akmerkez Bevásárló Központ-Etiler

Az isztambuli elit közkedvelt lakóhelye ez a negyed. Számos luxus-lakópark, magán rezidencia és villa található itt. A török celebek, népszerű színészek, művészek nagy része itt vagy a közeli Bebek-ben él. Etiler a folyamatosan fejlődő, épülő üzleti negyedhez nagyon közel helyezkedik el. Ha a domboldalról a Bosphorus irányába lesétálunk, akkor Arnavutköy-be vagy Bebek-be érkezünk, ami szintén a felsőbb középosztály kedvelt lakhelye és találkozóhelye. Az Akmerkez Bevásárlóközpont az 1980-as években épült és a mai napig az egyik legismertebb bevásárlóközpont Isztambul-ban. Itt minden jelentős divatmárka, kávézó és étterem megtalálható. Egy másik, a Mayadrom nevű bevásárlóközpont egy kisebb, több kis butikkal rendelkező pláza.  A Nispetiye caddesi Etiler központjának számít, mindkét oldalán kávézókkal, éttermekkel, designer üzletekkel.

isztambuli-utazasok-etiler

Etileri kilátás

Az isztambuli Japán Iskola és az Angol Nemzetközi Iskola is Etiler-ben van. Ezen kívül itt található a Bogazici Egyetem, amely különböző művészeti ágakkal, mérnöki és művészeti tudományokkal rendelkező közoktatási intézmény. Dióhéjban Etiler történelméről: Az Etiler név a hettiták korábbi török elnevezése. A Török Köztársaság kezdeti éveiben divatos volt, hogy Isztambul új kerületeinek az ősi anatóliai civilizációk után adtak nevet.

isztambuli-utazasok-etiler2

Etileri utcakép

Ha Isztambul csendesebb, zöldövezetibb, nyugodtabb részére is kíváncsiak vagytok, tegyetek Etilerben egy nagy sétát. Általában sajnos ez a kirándulás is csak a hosszabb kint tartózkodás alkalmával fér bele az időbe!

Következő csoportos utazásunkról e-mailben érdeklődhettek: istanbuliutazasok@gmail.com

szeretnél időben értesülni blogbejegyzéseinkről és induló utazásainkról?

Iratkozz fel értesítőnkre és ajándékba elküldjük Neked az Isztambuli utazások mini utazási kalauzát!

Feliratkozás után egy levelet fogsz kapni, amely a mini kalauz elérési útvonalát és a megnyitási jelszavát fogja tartalmazni.

Kérlek, ellenőrizd a beérkező leveleid, valamint a spam és a promóciós mappát is!

Ha nem kapod meg a levelet, írj nekünk az istanbuliutazasok@gmail.com címre.

* kötelező kitölteni
Jártál már Isztambulban?
Tervezel mostanában utazást Isztambulba?
Adatvédelem *
Értesítő újdonságokról