LEVENT

Ha valaki Isztambulnak csak a történelmi városrészében sétálgat, könnyen hiheti, hogy nincsenek igazán magas épületek a városban. Pedig Isztambulnak óriási felhőkarcolói is vannak. Hatalmas üvegpaloták, amik felfoghatatlan magasságig emelkednek az ég felé.

isztambuli-utazasok-varosreszek-europa-levent

Az üzleti negyednek számító Levent kerület Isztambul európai oldalán fekszik, és akár érezhetjük azt is, hogy New York-ban vagyunk. A legmagasabb épület 280 méter magas, ami önmagában félelmetes magasság.  Ezeket a toronyházakat persze már komoly földrengés biztos technikákkal építik.

isztambuli-utazasok-varosreszek-europa-kanyon

Levent az üzleti, kereskedelmi és kulturális élet központja, irodaházakkal, külföldi cégek, biztosító társaságok képviseleteivel és persze modern bevásárló központokkal. Itt, Leventben van az építészeti tervezői díjat nyert Kanyon bevásárló központ is, ahol hírességeket sűrűn kapnak lencsevégre.

isztambuli-utazasok-varosreszek-europa-levent

Levent Loft – Kara Sevda sorozat

Levent monumentális, formatervezett épületeiben luxus apartmanlakások is vannak. Ezek közül egyik a Levent Loft, amelyet a Kara Sevda / Végtelen szerelem sorozatban is láthattunk. Itt lakott Kemal Soydere, szerepe szerint egy hatalmas holding részvényese, tehát pontosan beleillett ebbe a modern, üzleti környezetbe. A Levent Loft nem csupán egy lakás, sokkal inkább egy életstílus. Az épületnek saját rendezvény központja, fitness termei, masszázs és wellness részlege, szépségszalonja, kávézói és éttermei is vannak. Gőzfürdő, szauna és egy igazi török hamam is helyet kapott benne.

isztambuli-utazasok-varosreszek-europa-levent

Kilátás a Sapphire toronyból

Isztambul számtalan pontján találunk olyan magaslatot, ahonnan érdemes lenézni a városra. Itt Leventben van az egyik ilyen kilátónak is nevezhető pont, ahova ha felmegyünk, gyönyörködhetünk a város egészen elképesztő kilátásában.

isztambuli-utazasok-varosreszek-levent-sapphire

A Sapphire torony magassága

A Sapphire Torony tulajdonképpen egy bevásárló központ komplexum, aminek a tetején működik egy üvegfallal védett kilátó. Félelmetes, 261 méteres magasságból tárul elénk az egész város. Alattunk Isztambul kacskaringós úthálózata, monumentális épületei egészen apró makettként, és ami a leglenyűgözőbb, hogy a Boszporuszon átívelő 3 hidat egyszerre láthatjuk ebből a magasságból. Helikopter szimulációval körbejárhatjuk egész Isztambult, erre a programra is érdemes befizetni.

isztambuli-utazasok-varosreszek-levent

Levent tehát egy ízig vérig modern, üzleti kerülete Isztambulnak. Csoportos utaink programjaiban szerepel, mert szeretnénk, ha nem csak a történelmi városrészt, hanem egyéb kerületeit is megismernétek ennek a hatalmas metropolisznak.

Gyere velünk Isztambulba te is!
Következő utaink dátumait ITT NÉZHETED meg.

szeretnél időben értesülni blogbejegyzéseinkről és induló utazásainkról?

Iratkozz fel értesítőnkre és ajándékba elküldjük Neked az Isztambuli utazások mini utazási kalauzát!

Feliratkozás után egy levelet fogsz kapni, amely a mini kalauz elérési útvonalát és a megnyitási jelszavát fogja tartalmazni.

Kérlek, ellenőrizd a beérkező leveleid, valamint a spam és a promóciós mappát is!

Ha nem kapod meg a levelet, írj nekünk az istanbuliutazasok@gmail.com címre.

* kötelező kitölteni
Jártál már Isztambulban?
Tervezel mostanában utazást Isztambulba?
Adatvédelem *
Értesítő újdonságokról