Kadıköy az ázsiai oldal központjának számít. Impulzív, nyüzsgő, modern negyed, tele jobbnál jobb kávézókkal, éttermekkel, designer boltokkal és könyvpiaccal. A kikötőből kicsit előre sétálva a város legszuperebb piacán találjuk magunkat, művészien kipakolt friss gyümölcsökkel-zöldségekkel, hal választékkal.

kép

Itt, a piac közepén van a város igazán különleges étterme, a Ciya Sofrası. Az étterem tulajdonosa Musa Dagdeviren, a vidéket járva, kihalófélben lévő autentikus receptek nyomát kutatva alakítja az étterem kínálatát. Leginkább a dél-anatóliai konyhára jellemző ételek szerepelnek a repertoárban.

Isztambuli utazások, éttermek: Ciya Sofrası – Kadıköy

Isztambuli utazások, éttermek: Ciya Sofrası – Kadıköy

Tulajdonképpen gyors étteremnek is nevezhetnénk a helyet, mert étlap nincs, a hideg előételeket és salátákat a vendégek saját maguk válogatják a tényárjukra, a meleg ételeket pedig rámutatással kérhetjük. Érdemes sokféle ételt megkóstolni, épp csak egy kis kanálnyival szedni a tányérunkra, hogy minél több ízzel megismerkedhessünk. Gurmanoknak, a különlegességeket kedvelőknek ajánljuk a helyet. Mindenféle zöldségből készült, csípős, joghurtos, savanykás mártással leöntött hideg mezék, raguk, bulgursaláták, csicseriborsós, gombás és persze húsos különlegességek várják az ide betérőket. Az árak magasnak mondhatók, de tény, hogy ennyi féle ételt kóstolni, máshol nem igen lenne alkalmunk.

Isztambuli utazások, éttermek: Ciya Sofrası – Kadıköy

Isztambuli utazások, éttermek: Ciya Sofrası – Kadıköy

Közvetlen az étteremmel szemben van a Ciya kebabház, ahol hagyományosabb húsos ételeket kérhetünk. Ezt is szintén  Musa Dagdeviren üzemelteti.

szeretnél időben értesülni blogbejegyzéseinkről és induló utazásainkról?

Iratkozz fel értesítőnkre és ajándékba elküldjük Neked az Isztambuli utazások mini utazási kalauzát!

Feliratkozás után egy levelet fogsz kapni, amely a mini kalauz elérési útvonalát és a megnyitási jelszavát fogja tartalmazni.

Kérlek, ellenőrizd a beérkező leveleid, valamint a spam és a promóciós mappát is!

Ha nem kapod meg a levelet, írj nekünk az istanbuliutazasok@gmail.com címre.

* kötelező kitölteni
Jártál már Isztambulban?
Tervezel mostanában utazást Isztambulba?
Adatvédelem *
Értesítő újdonságokról