Kétségtelen, hogy egy isztambuli utazás egyik fénypontja a Boszporusz hajótúra. Páratlan érzés a vízen himbálózó hajóról egyszerre látni az európai és az ázsiai partokat. A hajóút végállomása pedig, a Fekete tenger kapujában lévő bűbájos kis halászfalu, Anadolu Kavağı, a halételek Mekkája.

Isztambul minden kerületének, part menti falucskájának és szigetének megvan a maga, csak rá jellemző hangulata, ami Anadolu Kavağı-ról is elmondható. Itt, a végtelen vízzel körülvett kis településen ez talán még koncentráltabban igaz. A part menti éttermekből finom, roston sült hal illata lengi körül az embert. Ezen a szemet gyönyörködtető, végtelen panorámájú, csendes, madárcsicsergéssel teli, kellemes helyen áll a Yoros erőd is, ahova nem csak azért érdemes felsétálni, mert onnan belátjuk a Fekete tengert, hanem mert ott várja vendégeit a Çam Vadisi Cafe, remek halkínálatával.

Isztambuli utazások, éttermek: Çam Vadisi Cafe – Anadolu Kavağı

Isztambuli utazások, éttermek: Çam Vadisi Cafe – Anadolu Kavağı

Egyszerű fa székek és asztalok, piros kockás terítő, finom házias ételek. Nem is kell ennél több a megfáradt utazónak. Part menti halászfalu lévén, az étlapon a különféle halételek dominálnak.

Isztambuli utazások, éttermek: Çam Vadisi Cafe – Anadolu Kavağı

Isztambuli utazások, éttermek: Çam Vadisi Cafe – Anadolu Kavağı

Szezontól függően, íme, a friss halválaszték:

Kalamar – Tintahal

Balık Ekmek Halas szendvics

Çinekop, Lüfer – Vérengző makrahal

Tekir – Vörös márna

Mezgit – Foltos tőkehal

Palamut – Bonitó

Hamsi – Európai szardella

Levrek – Sügér

Çipura – Aranydurbincs

A halételek mellett finom grill húsokból is választhatunk. Ilyen pl. a Kuzu Beyti (nyársra fűzött és bőrébe tekert báránygerinc) a Sucuk mangal (nyársra húzott grillezett kolbász) – melyek mellé friss salátákat is kérhetünk.

Néhány érdekesség is akad a kínálatban. Mint például a reggelire ajánlott Trabzon Kuymağı.  A különleges italkínálatban pedig szerepel a sahlep, salgam suyu (bulgurból, fekete és tarlórépából készült ital) ayran (sós joghurt) és házi limonádé is.

Ha madárcsicsergésre, friss levegőre, páratlan kilátásra és friss halra vágyunk, a Çam Vadisi Cafe-nál nincs jobb választás.

 

szeretnél időben értesülni blogbejegyzéseinkről és induló utazásainkról?

Iratkozz fel értesítőnkre és ajándékba elküldjük Neked az Isztambuli utazások mini utazási kalauzát!

Feliratkozás után egy levelet fogsz kapni, amely a mini kalauz elérési útvonalát és a megnyitási jelszavát fogja tartalmazni.

Kérlek, ellenőrizd a beérkező leveleid, valamint a spam és a promóciós mappát is!

Ha nem kapod meg a levelet, írj nekünk az istanbuliutazasok@gmail.com címre.

* kötelező kitölteni
Jártál már Isztambulban?
Tervezel mostanában utazást Isztambulba?
Adatvédelem *
Értesítő újdonságokról