Már többször áradoztunk a török reggelizés szokásairól, a sok szemet gyönyörködtető, sajtokkal, olíva bogyókkal, zöldségekkel, lekvárfélékkel teli apró kis tálkákról. Vannak kifejezett favorit reggeli ételek, amiket itthon is sűrűn készítünk, ilyen például a menemen.

Írtunk a közösségi reggelizésről is, amikor az emberek elviszik az otthon összekészített pogácsát, simitet, böreket és együtt, a Boszporusz partján lévő reggeliző kertekben fogyasztják el. Ez a ráérős nyugalom, az ételek mellett a társaság élvezete minket is megihletett.

Tudjuk, hogy hozzánk hasonlóan sokan rajonganak itthon is a török gasztronómiáért, és bár van szép számmal török gyorskajálda az országban, egyiknek a kínálatában sem találtunk igazi, klasszikus török reggeli menüt. 

Pedig a dugig pakolt sok fehér kis tálka, a frissen főtt török tea, a szépen terített asztal mellett, jó társaságban hosszasan beszélgetni nagyon is hozzátartozik az autentikus török reggelihez.

Ezért elhatároztuk, hogy majd mi megidézzük Isztambul valódi hangulatát egy reggeli erejéig. Nyakunkba vettük hát a várost, és addig mentünk, amíg rátaláltunk a megfelelő helyre.

Isztambuli utazások, török reggeli

Isztambuli utazások, török reggeli

A városban, egy klassz lakásétteremben várunk titeket, ahol egy óriási asztalt körbeülve megreggelizhetünk. Mi már megálmodtuk mi kerül majd a sok picike tálkába, nektek csak kóstolgatni, ráérősen eszegetni és beszélgetni kell pont úgy, mintha Isztambulban ücsörögnétek.

Részvételi díj: …… Ft

Jelentkezés: hello@isztambuliutazasok.hu

szeretnél időben értesülni blogbejegyzéseinkről és induló utazásainkról?

Iratkozz fel értesítőnkre és ajándékba elküldjük Neked az Isztambuli utazások mini utazási kalauzát!

Feliratkozás után egy levelet fogsz kapni, amely a mini kalauz elérési útvonalát és a megnyitási jelszavát fogja tartalmazni.

Kérlek, ellenőrizd a beérkező leveleid, valamint a spam és a promóciós mappát is!

Ha nem kapod meg a levelet, írj nekünk az istanbuliutazasok@gmail.com címre.

* kötelező kitölteni
Jártál már Isztambulban?
Tervezel mostanában utazást Isztambulba?
Adatvédelem *
Értesítő újdonságokról