PERA MÚZEUM

A múzeumot 2005-ben a Suna és İnan Kıraç Alapítvány hozta létre az Achille Manoussos által tervezett, és 1893-ban épült  Hotel Bristol történelmi jelentőségű épületében. Az épületet Sinan Genim tervei alapján 2003 és 2005 között az eredeti homlokzat megtartásával újították fel. Teljesen átépített belseje ad helyet a múzeumnak. A Múzeum megalapításának célja a Suna ve Inanc Kiranc Alapítványhoz tartozó értékes kollekciók kiállítása és megosztása a nagyközönséggel.

isztambuli-utazasok-ajanlok-muzeumok-pera

A város legmozgalmasabb kerületében található múzeum belsejében 300-nál több műalkotás található az orientalista festészet kollekcióból. A kollekcióban a 17-19. század európai orientalisták művei kapnak helyet. Ezekre az orientalista művészekre az Oszmán kultúra gyakorolta a legnagyobb hatást.

isztambuli-utazasok-ajanlok-muzeumok-peramuzeum

A múzeum állandó kiállításában szerepelnek még anatóliai súlyok és mértékek, valamint Kütahya-i csempék és kerámiák. A  gyűjtemények mellett időszakos kiállítások, előadások filmbemutatók, oktatási  programok és tudományos programok színesítik a palettát. 

isztambuli-utazasok-ajanlok-muzeumok-peramuzeum2

Számos külföldi múzeummal, alapítvánnyal vannak kapcsolatban, köztük a Tate Britain, Victoria and Albert Museum, St. Petersburg Russian State Museum, JP Morgan Chase Collection, New York School of Visual Arts, and the Maeght Foundation.

isztambuli-utazasok-ajanlok-muzeumok-pera

isztambuli-utazasok-ajanlok-muzeumok-peramuzeum1

Gyere velünk Isztambulba! Következő csoportos utaink dátumát ITT TALÁLOD! istanbuliutazasok@gmail.com

szeretnél időben értesülni blogbejegyzéseinkről és induló utazásainkról?

Iratkozz fel értesítőnkre és ajándékba elküldjük Neked az Isztambuli utazások mini utazási kalauzát!

Feliratkozás után egy levelet fogsz kapni, amely a mini kalauz elérési útvonalát és a megnyitási jelszavát fogja tartalmazni.

Kérlek, ellenőrizd a beérkező leveleid, valamint a spam és a promóciós mappát is!

Ha nem kapod meg a levelet, írj nekünk az istanbuliutazasok@gmail.com címre.

* kötelező kitölteni
Jártál már Isztambulban?
Tervezel mostanában utazást Isztambulba?
Adatvédelem *
Értesítő újdonságokról